Ce face olteanul cand nu are ce face ? Se dezbraca si isi pazeste hainele.

Ce face un baiat cand nu este bagat in seama si vrea sa faca pe-a interesantu’?   Deschide gura si zice o replica si , desigur, se asteapta la un raspuns care sa-l satisfaca. De cele mai multe ori, insa, se alege doar cu o privire gen : “Ce-i cu tine?” sau cu hohote de ras care il fac sa se inroseasca pana in in varful  degetelor.

Sunt unii baieti care  trebuie  doar sa existe intr-o incapere si fetele deja  sunt cu ochii pe el, il urmaresc precum o haita de hiene infometate. Dar sunt unii, saracii, care nu au atat noroc. Trebuie sa depuna eforturi suplimentare pentru a atrage atentia “gagicilor”, asa ca atunci apeleaza la replicile de agatat. Noi , fetele, radem , dar chestia asta cu replicile nu-i de gluma. E treaba serioasa.  Trebuie sa ai o replica pentru orice situatie si trebuie sa stii exact cand sa o spui. Spre exemplu : mergi pe strada si o masina ( cu numar strain de cele mai multe ori ) merge incet pe langa tine si un  tip scoate capul pe geam si zice : “Drumul asta care merge incolo vine si incoace? “ sau, clasicul : “Ce faci, pisi ?”  Simte nevoia de a fi bagat in seama si  masina pe care o are nu-i asigura  nici macar un contact vizual cu o fata , asa ca intra in actiune cu tot arsenalul lui de replici : ” Vrei sa te duc undeva ?” , „Alo, mami!„..s.a.m.d.

Apoi ar mai fi  “pietonii”. Cei care nu au masina si te abordeaza pe trotuar, in parc , pe unde apuca. Ei au alte replici : “Buna, papusa!” “Misto fund!” etc. , dar acestea sunt deja  clisee. Am auzit cateva replici  care , desi nu au functionat, erau originale : “Ce face fetele?” “Daca as avea tractor, te-ai plimba cu mine?” “Vin fetele la o racoritoare? Dar la o inghetata?”  Tin sa mentionez ca ultima replica a fost data de un “domn de culoare”  , in jurul varstei a-II-a….Daca el , la anii lui, “umbla dupa fete” care i-ar putea fi fiice, la ce sa ne asteptam din partea baietilor?  La ce? La mai multa originalitate  si mai multa atentie cand vine vorba de gramatica. 😀

Vorba zilei :  Rahat se-ntampla !  🙂

Reclame