Facand si eu curatenia de vara/toamna , ca tot omu’…am gasit intr-o cutie cateva reviste  vechi. Rasfoind , ajung la o pagina unde erau scrisori trimise de cititoare si o scrisorica zicea  : “Sunt cu prietenul meu de 3 luni si ne-am inceput viata sexuala. Si acum lucrurile s-au racit intre noi. Cred ca se plictiseste de mine. Ce sa fac? “  Fallingstar, 13.

Am ramas tablou. Inteleg ca fata nu si-a dat numele..dar de ce sa minta in legatura varstei? Daca tot e sa minti..fa-o pana la capat ! Mai adauga si tu cativa ani. Sau cine stie ? Poate fata avea 10 si  a pus 13. Si nu e singura care scrie asa ceva pe la reviste. Ma socheaza de fiecare data cand vad ce e scris pe paginile alea. Ma rog sa fie inventiile redactorilor, dar nu e asa. E adevarat.

Vad prea multe fete care inca nu au ajuns la pubertate si prea multi baieti care nu au avut prima erectie  dar  care se dau mari experti in sex. Se implica in relatii care ii depasesc si uita  sa profite de varsta pe care o au. Mai ieri o fatuca din cartier ma ruga sa merg cu ea la magazin ca se temea sa mearga singura si alaltaieri o vad  sarutandu-se in scara cu un handralau. Si mai ieri nu inseamna acum cativa ani. Mai ieri, inseamna mai ieri .  

Pe vremuri, dragostea se dovedea prin flori, atentii , declaratii. Acum se dovedeste prin status-uri, poze postate pe  hi5 , poze puse la avatar , etc. Nu spun ca asta e ceva rau, doar ca pozele de cele mai multe ori infatiseaza un metru de om  cu chip nevinovat care  isi arata dintii de lapte. 

Stiu ca toti vor sa creasca , sa fie adulti , dar acum de ce nu le mai ajunge sa se imbrace in hainele parintilor ? De ce trebuie sa ii imite pana in “cele mai intime detalii” ?  Se joaca “ de-a mama si de-a tata”, doar ca iau lucrurile prea in serios ( norocul lor ca fata nu poate ramane insarcinata ) .

Imi si vine sa rad cand  aud ca nu stiu care  mucoasa e combinata de cateva luni cu nu stiu care “jumatate de buletin”. Isi irosesc degeaba copilaria. Nu spun ca dragostea ar fi ceva rau, sau care nu merita trait..dar dezamagirile ce urmeaza? Pentru ca vor urma si ele. Cu siguranta.  Sa lase toate aceste lucruri pe mai tarziu,  cand deja  vor fi  acumulat ceva cunostinte despre corpurile lor si despre viata. Graba strica treaba…..

Vorba zilei : Tine-ti prietenii aproape, dar dusmanii si mai aproape..

Reclame