cand nu te mai suferi, de bun ce esti, uita-te la poza asta. [Cand nu te mai suporti,de bun/a ce esti,  uita-te la poza aceasta ]

 Se pare ca acum nu se mai zice : Da-te-n ma-ta / tac-tu / sor-ta / moaş-ta pe gheaţă / etc. Mai nou am auzit zicandu-se “da-te-n sinea mea”. Expresia nu e urata , si nici porcoasa si nici nu aduce ofense la adresa vreunui neam. Doar ca are un cuvant la care se cam rezuma totul in ziua de azi : “sine”. Astazi narcisismul atinge cote maxime. Facem exact ce ni se interzice in Biblie : ne iubim pe noi insine mai mult decat ne iubim aproapele.  In nici intr-un caz nu vreau sa va tin predici religioase [doar ca  asa mi-a “dictat” inspiratia ] , nu sunt in masura deloc.

Ce-i drept, e important sa stii sa te apreciezi, sa ai incredere in tine si in ceea ce stii si in ceea ce poti sa faci. Dar trebuie sa gasesti punctul intre desconsiderare si supraapreciere. Daca te supraapreciezi , devii ingamfat si genul acesta de persoana nu prea place oamenilor. Daca te subapreciezi , risti sa faci matreata. Cercetari stiintifice au demonstrat ca cei  care nu au incredere in sine  au mai multa matreata decat ceilalti. Suna ciudat, dar cica e adevarat.

 In fine, sa nu deviez de la subiect.  Ideea e ca trebuie sa te iubesti si sa te apreciezi la ADEVARATA  ta valoare. Sa fii corect cu tine insuti, sa te critici, dar si sa te lauzi. Stiu ca lauda de sine nu miroase a bine, dar merge  cand e facuta bine. Trebuie sa o faci in asa fel incat sa iti arati calitatile , dar sa nu para ca te iubesti prea mult, ca te lauzi.

Trebuie sa ai grija totusi sa nu cazi in extrema cealalta. Nu din cauza matretii, ci din cauza ca  mai nimanui nu-i place sa  asigure constant o persoana ca nu e atat de rea pe cat se crede. Personal, nu as vrea sa am in anturaj pe cineva care mereu se desconsidera si caruia trebuie sa-i zic mereu : “Nu e adevarat. Nu esti asa. Esti o persoana  buna, frumoasa, desteapta..s.a.m.d..”  Asa o persoana m-ar demoraliza si o persoana ingamfata m-ar face sa fac asalt la integritatea ei morala sau fizica.

Vorba zilei :  Ce se naste din pisica, dulai mananca.

Reclame