Era o reclamã care zicea : “Nu lãsa televizorul sã-ṭi educe copilul ! ”, campanie iniṭiata de Ministerul nu-ṣtiu-care… Adevãrul este cã televizorul e inevitabil. Nu existã casã fãrã aparatul acela înãuntru. Am vãzut  in sate, in colturi de lume, case care stãteau sã se dãrâme, cu geamuri de “termo-ciolofan” securizate cu un lãcãṭel de ãla de jurnal , dar care aveau pe acoperisul ṣubred o antenã de la Dolce. Ce conteazã cã stai sub un acoperis care in orice secundã îti poate cãdea in cap ? Important este sã ai televiziune prin satelit !  

Televizorul, ca orice in viata asta, trebuie folosit cu mãsura. Din cauza programului incarcat pe care îl am , mã uit mai rar la televizor, dar si atunci cand ma uit, nu pot sã nu-mi pun  întrebãri, mai ales când mã uit la reclame ( sincerã sã fiu, deseori prefer reclamele in locul emisiunilor pline de mahalagisme ). Stau si mã intreb…cum face doamna din reclama  de la Perwoll  ?  De unde scoate sticla de detergent? Are un buzunar secret la rochie ? E la o petrecere si deodatã scoate o sticla de Perwoll si i-o arata unui tip. HTF ? Cred cã are o geanta plic asa, ca in desene animate. Pe dinafarã micã si compactã, si când o scuturi cad din ea tot felul de chestii, printre care si o sticla de detergent.

Daca tot sunt la capitolul detergent, cum as putea sã uit de doamna de la Vanish care apare exact atunci când este nevoie de ea?  Mame cu copii neastâmpãraṭi si murdari au nevoie de un produs care sã le ajute la spãlarea hainelor. Si tocmai cand ofteazã..Pac ! Apare doamna Vanish de nicãieri! Intrã pe geam…pe usã..pe horn, ca Moṣ Craciun…Nu stiu pe unde,dar ea apare. Reclama aceasta, ca si multe altele, minte. Am oftat si eu acasã, dar cucoana nu a apãrut. Ṣi am si fluierat, si nu a apãrut nici Mr. Propper. 😦

Si mai sunt muuulte alte reclame, care ne vând tot felul de gogosi. Trist este faptul cã sunt oameni suficient de creduli sã inghitã aceste gogosi, dar sunt si oameni care cred in reclamele de genul : “Consumul excesiv de sare, zahãr ṣi grãsimi dauneazã grav sãnãtãṭii dumneavoastrã ! “ “ O viaṭã sãnãtoasã fãrã tutun “, etc. Bravo lor !

Vorba zilei  : Deine Mutter !

Reclame