Cu toată sinceritatea de care e capabilă un specimen al sexului feminin, pot să spun că fetele sunt rele. Rele poate e un cuvânt  prea dur…să zicem : critice. Critice atât la adresa lor cât si a celorlalte femele de Homo Sapiens. Mai ales la adresa celorlalte.

Critică orice nu le place, sau ce le place dar nu au ele. Începând cu îmbrăcămintea si terminând cu stilul părului. Si totusi, putine sunt capabile să recunoască faptul că  altă fată e mai frumoasă decât ea. În  schimb, o pun pe ea în umbră, pentru a se evidentia pe sine.

Afisează un zâmbet politicos si-ti fac un compliment în legatură cu noua bluzită pe care ti-ai cumpărat-o, de exemplu. „Ce dragută bluzită ai !” Ca apoi să te întrebe de unde o ai, cât ai dat pe ea, etc. Si toate acestea doar ca să vadă de ce buget dispui, ce magazine  frecventezi si, eventual, să meargă să-si cumpere si ea una.

Majoritatea fetelor ar găsi asta enervant. Personal, m-as simti flatată dacă as vedea pe altcineva cumpărându-si haine ca ale mele. Asta ar denota faptul că sunt un model pentru fata respectivă, si că ea mă admiră într-o oarecare măsură.

Reprezentantele sexului frumos  pe cât par de inofensive, pe atât sunt de periculoase. În spatele constitutiei corporale firave, pielii fine, privirilor gingase, zâmbetelor cochete si instinctelor materne care nu le lasă să facă rău nici unei muṣte, se ascund gelozia, răutatea , ipocrizia, si alte trăsături de acestea morale transformă un zâmbet  în rânjet, conturând ( în mod inconstient ) si mai bine ceea ce ele vor să ascundă.

Sunt înzestrate cu ochi analitici, care , după ani  de antrenament, sunt capabili să facă o analiză completă a unei persoane din prima clipă în care o văd. Acordă atentie ( exagerată, uneori ) unor detalii pe care „cei din tabăra oponentă”, si anume băieṭii, nu pun atâta valoare. Si ele cred că aceste amănunte vor atrage atentia dorită, însă e posibil ca singura atentie pe care o primesc sa fie din partea fetelor care  aprobă, sau nu, tinuta ei.

Cineva a zis că femeile se îmbracă tot pentru femei pentru că bărbatii nu vor observa niciodată . Si e adevărat, în proportie de 80%. (În cele 20 procente rămase se încadrează metrosexualii si homosexualii care nu ezită să critice )

Fetele observă totul;spre nefericirea ( si nestiinta )celor pe care le „bârfesc” si spre fericirea  acelor fete pe care le admiră. Cele criticate pot lua în considerare  replicile sau pot, ca majoritatea , să ignore si să se creadă în continuare „La Crème de la crème”.

 Ce-i drept, nimeni nu are dreptul să judece pe nimeni, dar e mult mai usor să vezi paiul din ochiul altu(e)ia decât bârna din ochii tăi. E adevărat că am cunoscut si fete care au înteles acest proverb  si care se feresc să spună, dar si să primească critici, ghidându-se după deviza : „Gusturile nu se discută”. Oare aṣa să fie ?

Vorba zilei : Du-te-mpinge uṣa.

Reclame